Produkter


Förutom unika specialprodukter och platsbyggda eller modifierade lösningar, erbjuder jag egna produkter som jag har tagit fram med egna etablerade metoder för tillverkning. I många fall är sådana lösningar det enda som funkar för att få kompromisslösa resultat. Andra viktiga fördelar med egna produkter är ett fördelaktigt pris, hög kvalité, lång garantitid och väldigt snabb leveranstid. Bland mina produkter är:


. Skjutdörrar och skjutväggar av olika slag och material. Exempelvis genomskinliga, genomsynliga eller helt opaka i olika färger, i glas eller akrylplast/plexiglas. Andra exempel är skjutdörrar eller skjutväggar med helt specialanpassade mått, som ser ut som serietillverkade produkter eller som är helt integrerade i helheten med tanke på ytbehandling och färgtyp. Dessa dörrar har även bättre ljud- och värmeisoleringsegenskaper än vanliga dörrar pga. de högkvalitativa fyllningsmaterial som jag använder.


. Bänkskivor i kvartskomposit. Jag har egen tillverkningsmetod för att ta fram helt specialanpassade skivor i kvartskomposit. Dessa skivor är starkare, mer slagtåliga och mycket mindre känsliga mot smuts och kemikalier i jämförelse med vanliga kvartskompositskivor. Med andra ord är dessa skivor oförstörbara, och kan även lagas, poleras och återställas till nyskick efter många års slitage och vid oförsiktig användning. Mina skivor har även bättre UV-beständighet och stabilare färg i jämförelse med andra kompostskivor, tack vare epoxi/bindemedel och färgpigment i överlägsen kvalité. Andra fördelar är att de kan tillverkas i tjockled på endast 10 mm med opåverkad styrka, och att min metod för tillverkning resulterar i en mycket mer miljövänlig produkt i jämförelse med vanliga kvartskompositskivor.


. Ytbehandling av fog. Fog mellan kakel- och klinkerplattor behandlas med eget material som jag har tagit fram för att få perfekt utseende i jämnhet och glans. Färgen är specialanpassad, och fogen kan bli helt matt eller blank. Dessutom blir fogarna lättare att rengöra och ser nya ut i många år.


. Effektiv isolering mot radon. Jag använder mig av ett system som är speciellt utvecklat av ett ledande bolag. Resultatet är oslagbart, och dokumenterat med mätta radonhalter före- och efter saneringsarbetet. Resultatet kan även förbättras med förbättrad ventilation i bostaden. Kontakta mig gärna för mer information, och för att undersöka ifall denna lösning är lämplig för tillämpning i din bostad.


. Helhetsdesign och unika rum, helt i egna material som ytbeläggning, färgsättning och unika detaljer. För att utforska oanade möjligheter kontakta mig för ett kostnadsfritt möte. För mer information om denna del av min verksamhet, besök min personliga hemsida www.ramiode.se och läs mer under Projects. Relaterade projekt är Design och Artworks. Hemsidan är under uppbyggnad och mer information blir tillgänglig snart.